Hoppa till huvudinnehåll

Om Moberg

Ett annorlunda läkemedelsbolag
Moberg Pharma är ett snabbt växande svenskt läkemedelsföretag som kommersialiserar egenutvecklade, förvärvade och licensierade produkter på den globala marknaden.

 

Vi skapar värden för patienter, läkare och ägare genom att erbjuda produkter som baseras på beprövade substanser, men har en bättre effekt, färre biverkningar eller är enklare att använda. Moberg Pharma har sitt ursprung inom behandlingar av hudsjukdomar, men vi breddar oss nu mot fler områden. Våra nuvarande produkter är receptfria och säljs i egen regi i USA samt via distributörer i fler än 35 länder.

Affärsmodell

Vår affärsmodell innefattar försäljning i egen regi samt via distributörer och partners. Vår produktutveckling baseras på innovativ drug delivery av beprövade substanser, vilket minskar tid till marknad, utvecklingskostnad och risk jämfört med traditionell läkemedelsutveckling. Läs mer här

Varumärken

Bland våra varumärken återfinns Kerasal Nail™, Kerasal® och Emtrix®. Varumärkena Nalox™/Naloc® och Cremolan® ägs av våra partners. Läs mer här

SNABBA FAKTA

  • Noterat på Nasdaq OMX Small Cap
  • Omsättning 286 MSEK (2015)
  • Nalox och Kerasal Nail ledande i Norden, USA och på andra marknader
  • Produkter på mer än 40 marknader
  • Dotterbolag i USA, säljer via Walmart, CVS, Walgreens och många andra kedjor
  • Patentportfölj med ett tiotal patentfamiljer

Navet i vår affärsutvecklingsmodell, innovationsmotorn, är vårt kontinuerliga sökande efter nya affärsmöjligheter samt den kompetens vi byggt upp inom marknadsföring och produktutveckling. Läs mer här.