Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Antula lanserar Nalox™ i Norden– Stor efterfrågan hos apoteken för det nya nagelpreparatet

Moberg Dermas marknadspartner i Norden – Antula Healthcare, som är specialiserat på att sälja receptfria läkemedel – har inlett försäljningen av Nalox™ i Norden. Intresset bland apoteken har varit stort för Moberg Dermas produkt Nalox™ - för behandling av nagelsjukdomar, bl a nagelsvamp.

”Det är enormt givande att samarbeta med en så engagerad marknadspartner som Antula i Norden”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Derma och fortsätter: ”Införsäljningen av Nalox™ till de nordiska apotekskedjorna har gått mycket bra. Antulas approach och goda resultat visar varför de på kort tid blivit en ledande aktör inom receptfria läkemedel.”

Antula Healthcare är ett ungt och expansivt läkemedelsföretag med receptfria försäljningssuccéer som munvårdsmedlet SB12 och Anti mot munsår.

I dagsläget har flertalet av apoteken i Norden beslutat sig för att sälja Nalox™.

Om Nalox™ och nagelsjukdomar (marknadsförs som Emtrix™ utanför Norden) 
Nalox™ tillhandahålls receptfritt och har potential att bli förstahandsval vid behandling av vanligt förekommande nagelsjukdomar. Effekt och säkerhet har dokumenterats i flera kliniska studier med totalt mer än 500 patienter. Nalox™ är ett utvärtes preparat med en unik snabbverkande mekanism. Produkten har visat mycket konkurrenskraftiga resultat, bl a genom att åstadkomma synlig förbättring redan inom 2-4 veckor. Nagelsvamp är den vanligaste nagelsjukdomen och drabbar ca 10 procent av befolkningen. Den globala marknaden bedöms överstiga 10 miljarder kronor. Många patienter förblir idag obehandlade och enligt specialister inom området finns det ett stort behov av nya utvärtes behandlingsalternativ med fördelaktig biverkningsprofil.

För ytterligare information kontakta:
Peter Wolpert, VD Moberg Derma
Telefon: 08 - 522 307 00
Mobil: 070 - 735 71 35
Email: peter.wolpert@mobergderma.se

Om Moberg Derma
Moberg Derma AB, Stockholm utvecklar och kommersialiserar patenterade medicinska produkter för behandling av hudsjukdomar. Bolaget fokuserar på innovativa produkter baserade på välkända substanser. Moberg Derma utlicensierar produkträttigheter till partners och distributörer men behåller vissa marknadsföringsrättigheter. Bolaget startade sin verksamhet på Karolinska Institutet år 2006. Moberg Derma ägs av institutionella och privata investerare samt företagsledningen. För mer information: www.mobergderma.se