Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

MOBERG DERMA TECKNAR AVTAL OM DISTRIBUTION I SCHWEIZ

Moberg Derma AB (publ.) har tecknat ett distributionsavtal med Gebro Pharma AG för Schweiz och Lichtenstein. Avtalet omfattar produkterna Emtrix® - för behandling av missfärgade och skadade naglar orsakat av nagelsvamp eller nagelpsoriasis - samt Kaprolac®, som används vid problem med torr hud, fjällande hårbotten och mjäll. Avtalet ger Gebro exklusiv rättighet att marknadsföra och sälja Emtrix® samt Kaprolac® Mjällschampo och Kaprolac® Scalp solution.

”Avtalet med Gebro följer på ett positivt mottagande av vår nagelprodukt på den nordiska marknaden efter lanseringen i september. Vår nordiska distributör har redan nu lagt ordrar som tillsammans uppgår till tre gånger den prognostiserade ordervolymen för de första 12 månaderna. Den totala försäljningen till våra distributörer överstiger 200 000 enheter”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Derma.

Om Emtrix® och nagelsjukdomar
Emtrix® är en utvärtes produkt för nagelsjukdomar som lanserades i Norden under hösten 2010 under varumärket Nalox™. Emtrix® tillhandahålls receptfritt och har potential att bli förstahandsval. Effekt och säkerhet har dokumenterats i flera kliniska studier med totalt mer än 500 patienter. Emtrix® har en unik snabbverkande behandlingsmekanism och har visat mycket konkurrenskraftiga resultat, bl a genom att åstadkomma synlig förbättring redan inom 2-4 veckor.

Nagelsvamp är den vanligast förekommande nagelsjukdomen och drabbar ca 10 procent av befolkningen och är vanligare bland äldre. Marknaden bedöms överstiga 1 miljard USD. Många patienter förblir idag obehandlade och enligt specialister inom området finns det ett stort behov av nya utvärtes behandlingsalternativ med fördelaktig biverkningsprofil. 

Om Kaprolac® och torr / fjällande hud
Kaprolac® är en miljövänlig medicinsk hudvårdsserie som inkluderar fem receptfria produkter av vilka de första lanserades under hösten 2010. Effekt och säkerhet har dokumenterats i flera kliniska prövningar på totalt mer än 400 patienter. Kaprolac® har mjukgörande och keratolytisk effekt, är baserat på beprövade, biologiskt nedbrytbara substanser och är fritt från konserveringsmedel.

Torr hud är ett vanligt förekommande besvär, inte minst för patienter med atopiskt eksem. Atopiskt eksem har en prevalens i utvecklade länder på 15–30 procent för barn och 2–10 procent för vuxna. 

För ytterligare information kontakta:
Peter Wolpert, VD
Mobil: +46 (0)70 - 735 71 35
Email: peter.wolpert@mobergderma.se   

Om Moberg Derma
Moberg Derma AB (publ.), baserade i Stockholm, utvecklar patenterade topikala (utvärtes) läkemedel för behandling av vanligt förekommande sjukdomar genom användning av innovativ drug delivery. Bolagets produkter baseras på beprövade substanser, vilket minskar tid till marknad, utvecklingskostnader och risk. Portföljen spänner över projekt i preklinisk fas till godkända och lanserade produkter. Bolaget startade sin verksamhet på Karolinska Institutet år 2006. Moberg Derma ägs av institutionella och privata investerare samt företagsledningen. För mer information: www.mobergderma.se