Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharma erhåller positivt besked från Skatteverket avseende Lex Asea-utdelningen av aktierna i OncoZenge

STOCKHOLM, den 30 november 2020 – Moberg Pharma AB (publ) (”Moberg Pharma” eller ”Bolaget”) har erhållit besked att Skatteverket delar Bolagets bedömning att Bolagets föreslagna utdelning av aktierna i OncoZenge uppfyller kraven för en Lex Asea-utdelning enligt 42 kap 16 § inkomstskattelagen, vilket innebär att utdelningen inte ska beskattas hos Bolagets aktieägare.

Styrelsen i Bolaget har föreslagit att den extra bolagsstämman som kommer att hållas imorgon, den 1 december 2020, godkänner att dela ut Bolagets samtliga aktier i dotterbolaget OncoZenge genom en Lex Asea-utdelning med planerad avstämningsdag i januari/februari 2021.

Bolaget har erhållit besked att Skatteverket delar Bolagets bedömning att Bolagets föreslagna utdelning av aktierna i OncoZenge uppfyller kraven för en Lex Asea-utdelning enligt 42 kap 16 § inkomstskattelagen, vilket innebär att utdelningen inte ska beskattas hos Bolagets aktieägare.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Ljung, VD, telefon: 0707 66 60 30, e-mail: anna.ljung@mobergpharma.se

Mark Beveridge, VP Finance, telefon: 076 805 82 88, e-mail: mark.beveridge@mobergpharma.se 

Om Moberg Pharma, www.mobergpharma.se 
Moberg Pharma AB (publ) är ett svenskt läkemedelsbolag med fokus på kommersialisering av egenutvecklade läkemedel baserade på beprövade substanser. Bolagets främsta tillgång är MOB-015 – en ny utvärtes behandling av nagelsvamp, med nyligen avslutade fas 3-studier av fler än 800 patienter. I pipeline finns även projektet BUPI för smärtlindring vid oral mukosit som planeras att knoppas av i det separata bolaget OncoZenge. Kliniska data för de båda läkemedelskandidaterna indikerar att de har potential att bli marknadsledare i sina respektive nischer. Moberg Pharma har huvudkontor i Stockholm och bolagets aktie är noterad under Small Cap på Nasdaq Stockholm (OMX: MOB).

Om OncoZenge, www.oncozenge.se
OncoZenge AB (publ) är ett svenskt läkemedelsbolag grundat 2020 som avses avknoppas från Moberg Pharma AB. Bolaget samarbetar med ledande kliniker från Hvidovre Hospital i Danmark. OncoZenge utvecklar bättre produkter för stödjande vård av cancerpatienter. Förberedelser pågår för fas 3 av BupiZenge®, efter ledande fas 2-data för smärtlindring hos patienter med oral mukosit.