Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Bra start för Kerasal NeuroCream™ - Den ledande apotekskedjan Walgreens ökar kraftigt distributionen

Walgreens har beslutat att öka antal apotek som säljer Kerasal NeuroCream™ i USA från cirka 1 000 till 7 000 apotek. Walgreens är den ledande apotekskedjan i USA och den ökade distributionen är ett viktigt steg för att etablera denna innovativa produkt på marknaden.

Kerasal Neurocream™ lanserades i september 2013 och försäljningen har startat bra, med god respons från konsumenterna på annonsering. Återkopplingen på produkten har varit positiv från såväl konsumenter som detaljister. Den utökade distributionen innebär att Kerasal Neurocream har full distribution hos de stora detaljistkedjorna Walgreens, Walmart, CVS och Rite-Aid, vilket innebär fler än 21 000 försäljningsställen över hela USA. Den utökade distributionen förväntas bidra positivt till intäkter och resultat under 2014.

“Jag är mycket nöjd med den utökade distributionen och det positiva mottagande som Kerasal NeuroCream fått från kunderna. Kerasal NeuroCream stärker vårt varumärke Kerasal®, vår ledande ställning inom utvärtes, receptfria fotvårdsprodukter, och det värde som vi bidrar med till våra partners i detaljisledet.”, säger Steve Cagle, chef för Moberg Pharmas nordamerikanska verksamhet.

“Den starka utvecklingen för Kerasal NeuroCream under de första månaderna på marknaden bekräftar vår strategiska inriktning. Moberg Pharmas innovationsmotor i kombination med en effektiv marknadsorganisation i USA skapar värde genom produkter som gör skillnad för våra kunder”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma AB.

Om Kerasal NeuroCream™ och fotsmärta
Cirka 30 miljoner amerikaner upplever ofta återkommande smärta[1] i fötterna och många lider samtidigt av kalla fötter och torr hud. Smärtsamma, kalla, torra fötter kan ha samband med olika medicinska tillstånd, bland annat diabetes, fibromyalgi, bältros, artrit, ledvärk, muskelbristningar eller trauma. Kerasal NeuroCream är ett trippelverkande preparat som lindrar stickande, brännande och pirrande smärta i fötterna, värmer kalla fötter, och lugnar och återfuktar torr hud. Kerasal NeuroCream appliceras enkelt och utan kladd med hjälp av en skumapplikator. De aktiva ingredienserna i Kerasal NeuroCream, capsaicin och kamfer, är väletablerade för användning som utvärtes smärtstillande medel, är naturligt förekommande och härrör från växtriket. Moberg Pharma har utnyttjat sin Fusome® -teknologi i utvecklingen av Kerasal NeuroCream. Fusome® möjliggör en snabb leverans av effektiva smärtstillande substanser till källan för smärtan och används redan i bolagets smärtlindrande kräm JointFlex®.

Denna Information
Moberg Pharma offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande kl 08:30 den 25 november 2013.


[1] The population prevalence of foot and ankle pain in middle and old age: a systematic review. Thomas et al, Pain 2011 Dec

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Wolpert, VD, Moberg Pharma AB, Tel: +46 707 35 71 35, E-mail: peter.wolpert@mobergpharma.se
Peter Östling, IR, Moberg Pharma AB, Tel: +46 76 301 09 78, E-mail: peter.ostling@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma AB
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med direktförsäljning genom en egen säljorganisation i USA och försäljning via distributörer i mer än 40 länder. Företagets produktportfölj omfattar produkter för utvärtes behandling av hudsjukdomar och smärta under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail® och Kaprolac®. Kerasal Nail® (NaloxTM på många marknader) är den ledande produkten för behandling av nagelsjukdomar på den nordiska marknaden. Portföljen utvecklas ytterligare genom förvärv och licensiering av produkter samt produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery baserad på beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad på Small Cap-listan vid NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. För ytterligare information, vänligen besök: www.mobergpharma.se.