Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharma förvärvar receptfria läkemedel  i USA

Moberg Pharma AB (OMX: MOB) har tecknat avtal om att förvärva tre väletablerade, receptfria produkter i USA från Bayer HealthCare. Produkternas årliga försäljning uppgår till cirka 3 m$ (20 MSEK). Förvärvspriset uppgick till 4.8 m$ (32 MSEK) och finansieras med tillgängliga finansiella medel.

Den förvärvade portföljen inkluderar produkterna Domeboro®, ett topikalt läkemedel för behandling av klåda och irriterad hud; Vanquish®, ett smärtstillande läkemedel; och Fergon®, ett järntillskott. Produkterna säljs genom Mobergs nuvarande försäljningskanaler, framför allt apotekskedjor och större varuhus som Walmart.

“Det är glädjande att få presentera detta förvärv. Efter förvärvet av Alterna LLC för ett år sedan - då vi etablerade egen närvaro på den amerikanska marknaden - har vi siktat på kompletterande produktförvärv av denna typ. Dagens affär utnyttjar vår försäljningsplattform i USA på ett utmärkt sätt, bidrar direkt till omsättning och vinst samt till vår långsiktiga målsättning om att nå en EBITDA marginal på 25%”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma AB.

Erica Mann, ansvarig för Bayer HealthCare Consumer Care kommenterar transaktionen, “Vi är nöjda med försäljningen av dessa produkter till Moberg, som följer på ett strategiskt beslut att renodla vår portfölj. Transaktionen ger oss möjlighet att ytterligare fokusera på att växa våra prioriterade OTC produkter i USA och på andra marknader."

Transaktionen förväntas slutföras under 2013.

Denna Information
Moberg Pharma offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande kl 08:00 den 6 december, 2013.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Wolpert, CEO, Moberg Pharma AB, Tel: +46 707 35 71 35, e-mail: peter.wolpert@mobergpharma.se
Peter Östling, IR, Moberg Pharma AB, Tel: +46 76 314 09 78, e-mail: peter.ostling@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma AB
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med direktförsäljning genom en egen säljorganisation i USA och försäljning via distributörer i mer än 40 länder. Företagets produktportfölj omfattar produkter för utvärtes behandling av hudsjukdomar och smärta under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail™ och Kaprolac®. Kerasal Nail™ (Nalox™ på många marknader) är den ledande produkten för behandling av nagelsjukdomar på den nordiska marknaden. Portföljen utvecklas ytterligare genom förvärv och licensiering av produkter, samt produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad på Small Cap-listan vid NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. För ytterligare information, vänligen besök: www.mobergpharma.se.