Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharma’s USA chef kommer att lämna i januari 2015

Moberg Pharma AB (OMX:MOB) meddelade idag att chefen för bolagets dotterbolag i USA, Steve Cagle, kommer att lämna bolaget. Steve Cagle kvarstår i sin befattning till slutet av januari 2015 (som längst) för att säkra kontinuitet och överlämning till sin efterträdare.

”Jag är stolt över vad vi åstadkommit under de senaste två åren. Vi har nästan fördubblat försäljningsintäkterna i USA och gjort Kerasal Nail® till den ledande receptfria produkten för nagelsvampsrelaterade problem”, säger Steve Cagle.

"Steve och vårt USA team har gjort ett fantastiskt arbete och lyckats driva en snabb försäljningstillväxt. Våra intäkter i USA ökade med 31% under de senaste 12 månaderna – en betydligt snabbare tillväxt än marknaden. Vi har etablerat en ledande position inom fotvårdsområdet, förvärvat ytterligare varumärken och byggt ett starkt marknadsteam i USA. Jag vill tacka Steve för hans utmärkta insatser för Moberg Pharma och önskar honom framgång när han tar sig an nya utmaningar”,
säger Peter Wolpert, VD Moberg Pharma AB.

Steve Cagle har varit medlem i Moberg Pharma’s ledningsgrupp sedan november 2012. Arbetet med att rekrytera en ny chef för bolagets amerikanska dotterbolag har initierats.

Denna information
Moberg Pharma offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 augusti 2014, kl 08:00.

För ytterligare information kontakta:
Peter Wolpert, VD
Mobil: +46 (0)70 - 735 71 35
Email:
peter.wolpert@mobergpharma.se

Peter Östling, IR
Mobil:
+46 (0)76 – 314 09 78
Email:
peter.ostling@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets produktportfölj av receptfria läkemedel inkluderar produkter under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail®, Domeboro®, Vanquish® och Fergon®. Kerasal Nail® (Nalox™ på många marknader) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden. Portföljen utvecklas genom förvärv och inlicensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. Se www.mobergpharma.se för mer information.