Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharmas nagelsvampsprodukt godkänd i Kina

Moberg Pharma AB (OMX: MOB) meddelade idag att bolagets partner, Menarini Asia-Pacific, har erhållit godkännande för Mobergs nagelprodukt i Kina. Lanseringsförberedelser på flera marknader i regionen fortskrider snabbare än planerat.

Moberg Pharmas distributionsavtal med Menarini Group – ett av världens 40 största läkemedelsföretag - inkluderar Italien, Kina och åtta länder i Sydostasien. Menarini har erhållit godkännande i Kina och dessutom inlett lanseringsaktiviteter i Malaysia, Singapore och Hong Kong. Förberedelser pågår på övriga marknader i regionen. 

"Vi är nöjda över de framsteg som Menarini Asia-Pacific har gjort med registreringsarbete och lanseringsförberedelser. Kerasal Nail® har en betydande potential i regionen. Lyckosamma lanseringar skulle innebära betydande bidrag från regionen till omsättning och resultat för 2015 och framöver", säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma AB.

Denna information
Moberg Pharma offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 januari 2015, kl. 8.30.

För ytterligare information kontakta:
Peter Wolpert, VD

Mobil: +46 (0)70 - 735 71 35
Email: peter.wolpert@mobergpharma.se

Anna Ljung, CFO
Mobil: +46 (0)70- 766 60 30
Email: anna.ljung@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets produktportfölj av receptfria läkemedel inkluderar produkter under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail®, Domeboro®, Vanquish®och Fergon®. Kerasal Nail®  (Emtrix® eller Nalox™ på många marknader utanför USA) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden. Portföljen utvecklas genom förvärv och inlicensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. Se www.mobergpharma.se för mer information.