Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharma utökar distributionen för Domeboro® med lansering på Walmart

STOCKHOLM, 4 mars, 2015 -- Moberg Pharma AB (OMX: MOB) meddelar idag att första leverans av Domeboro® kommer att ske till mer än 3,500 Walmart stores under den kommande veckan.

Domeboro®, för behandling av klåda och hudirritationer, lanseras nu på Walmart inför vårsäsongen.  I mer än 50 år har läkare rekommenderat Domeboro® som en effektiv behandling av hudirritationer, till exempel orsakade av växtallergier, insektsbett eller tvättmedel/smycken.  Domeboro kommer att säljas på mer än 3,500 Walmart stores över hela USA. Domeboro finns redan tillgänglig på större apotekskedjor så som Walgreens, CVS och Rite Aid. Se www.domeboro.com för mer information. 

“Vi är mycket nöjda över att inför vårsäsongen lägga till Walmart till listan av stora återförsäljare som tillhandahåller Domeboro. Med varmare väder under våren ökar också hudirritationer som orsakas av växtallergier”, säger Jeff Vernimb, chef för Moberg Pharma North America, och fortsätter; “Eftersom Domeboro är ett av våra strategiska varumärken har det haft hög prioritet att säkra distribution på Walmart, vilket också kommer att bidra till intäkter och resultat under 2015”.

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets portfölj inkluderar receptfria produkter under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail®, Domeboro®, Vanquish®och Fergon®, samt utvecklingsprojekt i fas II. Kerasal Nail®  (Emtrix® eller Nalox™ på många marknader utanför USA) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden. Portföljen utvecklas genom förvärv och inlicensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. Se www.mobergpharma.se för mer information.