Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Moberg Pharmas partner lanserar Kerasal Nail i Kina

STOCKHOLM, 19 maj 2015. Moberg Pharma AB (OMX: MOB) meddelar idag att bolagets partner, Menarini Asia-Pacific, har påbörjat lanseringen av Kerasal Nail® i Kina. TV reklam och övrig marknadsföring startar denna vecka i vissa delar av södra Kina.

Moberg Pharmas distributionsavtal med Menarini Group – ett av världens 40 största globala läkemedelsföretag – omfattar Italien, Kina och åtta länder i Sydostasien. Utöver Kina, har lanseringsaktiviteter tidigare inletts i Malaysia, Singapore och Hong Kong. Förberedelser pågår på övriga marknader i regionen.

"Vi är mycket nöjda med framstegen och att lanseringen av Kerasal Nail nu har startat i Kina. Kerasal Nail har stor potential i regionen. Förutsatt lyckade lanseringar, förväntar vi oss att regionen kan bli ett viktigt bidrag till omsättning och resultat från och med 2015 och framåt", säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma AB.

Om denna information               
Moberg Pharma offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande kl. 08:30 (CET) den 19 maj 2015.

För ytterligare information kontakta:                  
Peter Wolpert, VD, Tel: 070 - 735 7135, E-post: peter.wolpert@mobergpharma.se  
Anna Ljung, CFO, Tel: 070 - 766 60 30, E-post: anna.ljung@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets portfölj inkluderar receptfria produkter under varumärkena Kerasal®, Balmex®,Jointflex®, Kerasal Nail®, Domeboro®, Vanquish®och Fergon®, samt utvecklingsprojekt i fas II. Kerasal Nail®(Emtrix®eller Nalox™ på många marknader utanför USA) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden. Portföljen utvecklas genom förvärv och inlicensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm (OMX: MOB). Se www.mobergpharma.se för mer information.