Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Rikstäckande lansering i Japan

Moberg Pharma AB (OMX: MOB): Efter en framgångsrik testlansering i Japan inleds nu en utökad lansering av Zanmira® Nail (Kerasal Nail®) i landet. Det är japanska CMIC Group, Moberg Pharmas lokala samarbetspartner, som ansvarar för lanseringen som täcker in ett flertal större städer under andra kvartalet.

Lanseringen av Kerasal Nail® i Sydostasien fortsätter. Den initiala responsen från marknaden var mycket positiv när Menarini genom den lokala samarbetspartnern CMIC Group genomförde en testlansering av Zanmira® Nail (lokalt varumärke) under 2016. Nu påbörjar CMIC Group den utökade lanseringen som omfattar ett flertal större japanska städer och fler än 8 000 försäljningsställen runtom i landet. Merparten av produktleveranserna för lanseringen kommer att ske och faktureras under andra kvartalet.

"Det är mycket spännande med den utökade lanseringen av av Zanmira® Nail i Japan, som kan bli en betydande marknad för Moberg Pharma framöver. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med CMIC i Japan, liksom det fortsatta samarbetet med Menarini på övriga marknader i Sydostasien”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma.

CMIC Group är ett välkänt japanskt bolag med lång erfarenhet och rikstäckande infrastruktur för försäljning av läkemedel. Bolaget tillhandahåller tjänster inom försäljning, marknadsföring och klinisk forskning för läkemedelsbranschen. Den rikstäckande lanseringen av Zanmira® Nail i Japan innefattar både tv-reklam och digitala annonskampanjer i sociala medier.

Denna information
Moberg Pharma offentliggör denna information i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande genom förmedling av den kontaktperson som anges ovan, kl 08.30 (CET) den 30 mars 2017.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Wolpert, VD, telefon: +46 70 735 71 35, e-mail: peter.wolpert@mobergpharma.se
Anna Ljung, CFO, telefon: 070 – 766 60 30, e-post: anna.ljung@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma, www.mobergpharma.se
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets portfölj inkluderar receptfria produkter under varumärkena Kerasal®, Kerasal Nail®, Balmex®, Dermoplast®, New Skin®, Domeboro®och Fiber Choice®. Kerasal Nail® (Emtrix® Zanmira® eller Nalox™ på många marknader) är det ledande receptfria preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA, Kanada samt i flera länder i EU och Sydostasien. Bolaget växer organiskt och genom förvärv. Intern produktutveckling fokuserar på innovativ drug delivery av beprövade substanser och inkluderar två projekt i sen klinisk fas, MOB-015 (nagelsvamp, fas 3-studier pågår) samt BUPI (smärtlindring vid oral mukosit, fas 3-förberedelser pågår). Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm (OMX: MOB).