Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Patent beviljat för BUPI i USA

Moberg Pharma AB (OMX: MOB) meddelar idag att det amerikanska patentverket (United States Patent and Trademark Office) har utfärdat patent nr US 9,956,211 för BUPI, som för närvarande är under utveckling för smärta vid oral mukosit. Patentskyddet väntas vara i kraft till år 2032.

Det amerikanska patentet omfattar en metod för behandling av smärta orsakad av oral mukosit hos cancerpatienter med hjälp av sugtabletter vilka innehåller ett lokalanestetikum, bupivakain, som aktiv substans. Detta patentskydd förväntas vara i kraft till år 2032. Moberg Pharma har tidigare beviljats patent för BUPI i EU och Kanada.

"Det beviljade patentet för BUPI i USA är en viktig milstolpe som innebär att produkten nu är patenterad på samtliga marknader där vi ansökt om skydd, i linje med vår strategi för att etablera ett brett patentskydd för våra produkter" säger Peter Wolpert, VD Moberg Pharma.

I början av 2016 rapporterade Moberg Pharma positiva resultat från en fas 2-studie där BUPI utvärderades för cancerpatienter med oral mukosit som första indikation. Moberg Pharma uppskattar den årliga försäljningspotentialen för produkten till 100 - 200 MUSD, givet framgångsrik kommersialisering inom oral mukosit och ytterligare åtminstone en indikation.

Denna information
Moberg Pharma offentliggör denna information i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande genom förmedling av den kontaktperson som anges ovan, kl. 08:30 (CET) den 2 maj 2018.  

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Wolpert, VD, telefon: 070 – 735 71 35, e-post: peter.wolpert@mobergpharma.se
Anna Ljung, CFO, telefon: 070 – 766 60 30, e-post: anna.ljung@mobergpharma.se

Om Moberg Pharma, www.mobergpharma.se
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets portfölj inkluderar receptfria produkter under varumärkena Kerasal®, Kerasal Nail®, New Skin®, Dermoplast®och Domeboro®. Kerasal Nail®(Emtrix®Zanmira®eller Nalox™ på många marknader) är det ledande receptfria preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA, Kanada samt i flera länder i EU och Sydostasien. Bolaget växer organiskt och genom förvärv. Intern produktutveckling fokuserar på innovativ drug delivery av beprövade substanser och inkluderar två projekt i sen klinisk fas, MOB-015 (nagelsvamp, fas 3-studier pågår) samt BUPI (smärtlindring vid oral mukosit, fas 3-förberedelser pågår). Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm (OMX: MOB).