Hoppa till huvudinnehåll

Om Moberg

Moberg Pharma är ett specialistläkemedelsbolag som fokuserar på kommersialisering av egenutvecklade läkemedel baserade på beprövade substanser. Målsättningen är att ta bolagets produkt MOB-015 till en världsledande position inom behandling av nagelsvamp. Planerna inkluderar att få första marknadsgodkännande för MOB-015 under 2023 i Europa.


Bolaget avser att upprepa den resa som gjordes med Kerasal Nail®, bolagets första generations nagelsvampsprodukt, där direktförsäljning i USA kombinerades med strategiska samarbeten i ett antal större regioner. De viktigaste marknaderna för MOB-015 förväntas vara USA, EU, Japan, Kanada och Kina. Moberg Pharma har beviljade patent till 2032 och i tillägg till beviljade patent har bolaget även pågående patentansökningar som, förutsatt att de blir godkända, kan ge ett väsentligt längre patentskydd.


Resultaten från kliniska fas 3-studier med 800+ patienter indikerar att MOB-015 har potential att bli den framtida marknadsledaren inom nagelsvamp. MOB-015 är utvecklad baserad på Moberg Pharmas patenterade formuleringsteknik som möjliggör transport av höga koncentrationer av det beprövade svampläkemedlet terbinafin genom nageln.

Totalt är fem avtal med kommersiella partners på plats för MOB-015, med Cipher Pharmaceuticals för Kanada, med Allderma i Skandinavien, med Padagis i Israel, med Dong-Koo Bio & Pharma Co., Ltd, marknadsledaren inom dermatologi i Sydkorea, samt Bayer AG för Europa, världsledande inom receptfria produkter för svampbehandling under varumärket Canesten. Avtalen innebär att partners erhåller exklusiva rättigheter att marknadsföra och sälja MOB-015 på respektive marknad och Moberg Pharma ansvarar för tillverkning och leverans av produkten.

Bolagets målsättning är att få första marknadsgodkännande och påbörja lansering av MOB-015 under 2023. Vår bedömning är att marknadspotentialen uppgår till 250–500 MUSD, där huvuddelen av försäljningen förväntas komma från den högt prissatta amerikanska marknaden för receptbelagda läkemedel.